Holdbeskrivelser

HVALPE HOLDIMG_5348
Hundetræning for hvalpe fra ca. 10 uger.

En god hvalpe-start er meget vigtig for hundens videre liv. Det er vigtigt at hvalpen får den bedste start på livet. Det er nu den skal til at lære at forstå alt omkring den. Det gælder både forståelse af mennesker, men også dens egne artsfæller.
Hundesprog er noget, der skal læres, udvikles og vedligeholdes gennem hele hundens liv. Det er ligeledes vigtigt, at vi mennesker også lærer hundesprog, for at undgå uønskede konflikter og misforståelser mellem hund og ejer. Dette kommer vi mere ind på gennem teori.

Træningsforløbet indeholder:
• Socialisering/leg med de andre hvalpe, opdelt efter størrelser og vægt.
• Du får med træningen oparbejdet et stærkt sammenhold med hvalpen, ved brug af positive indlæringsprincipper.
• Du får udviklet en varig og god relation og kontakt med din hvalp.
• Du får gennem teori, den nyeste viden om hundens adfærd, udviklingsfaser, stress faktorer, sundhed og sygdomme og meget mere.
• Vi træner i forskelligt miljø, så hvalpen stille og roligt kan vænne sig til forskellige omgivelser samt nye og forskellige situationer. Der vil også stå forskellige aktivitetsredskaber fremme, så hvalpen kan afprøve lidt forskelligt.
• Vi træner hvalpen i basal lydighed, som er rettet mod familiehunde. Det er øvelser som øjenkontakt, lineføring (gå pænt uden at trække), indkald, hilse pænt, ro- øvelser, afledningsmanøvrer, sit, dæk og håndteringsøvelser. Derudover vil vi stille starte op med at  snuse til lidt balance- og kropskontrolsøvelser, som vil være med til at styrke hvalpens kropsbevidsthed og selvtillid.


UNGHUNDE HOLDIMG_5415
Hundetræning for unghunde fra ca. 9 måneder.

Det er aldrig for sent at starte til hundetræning. Fra cirka 6 – 12 måneders alderen – afhængig af race – begynder puberteten at sætte ind. Hunden bliver nu kønsmoden og der kan forekomme markante adfærdsforandringer og mere grænseafprøvende adfærd.

Hundetræning vil styrke jeres relation og jeres forhold gennem hele hundens liv, og herved give hunden en øget livskvalitet – uanset alder og race.

Træningsforløbet indeholder:
• Socialisering/leg med de andre hunde, opdelt efter størrelser og vægt.
• Du får med træningen oparbejdet et stærkt sammenhold med hunden, ved brug af positive indlæringsprincipper.
• Du får udviklet en varig og god relation og kontakt med din hund.
• Du får gennem teori den nyeste viden om hundens adfærd, udviklingsfaser, stress faktorer, sundhed og sygdomme og meget mere.
• Vi træner i forskelligt miljø, hvor vi øger hundens selvsikkerhed ved at træne i nye omgivelser samt nye og forskellige situationer.
• Vi træner hunden i basal lydighed, som er rettet mod familiehunde. Det vil være øvelser som øjenkontakt, lineføring (gå pænt træning), indkald, ro-øvelser, hilse pænt, pladsposition, sit, dæk, afledningsmanøvrer og håndteringsøvelser. Derudover vil vi træne balance- og kropskontroløvelser, som er med til at styrke hundens kropsbevidsthed og selvtillid. Vi vil også snuse lidt til hundesporten rally-lydighed.


10506602_282097215321649_2346007092131023680_oLET ØVET / FORTSÆTTER HOLD
På dette hold vil der blive arbejdet med at gøre øvelserne mere stabile, og der vil komme flere nye øvelser og rally lydigheds-øvelser. Der vil også blive arbejdet med finjustering af øvelserne – og selve tiden vi anvender på øvelserne, vil blive øget efterhånden som øvelserne bliver indlært. Dette er holet for dig, hvis du virkelig gerne vil ”nørde” med træningen. Der arbejdes med præcision, udvikling af øvelser og mindre signalering til hunden. Vi vil derudover arbejde med hundens kropskontrol og balance, og kombinere træningen med øvelser fra rally lydighed og lidt agility, for at variere træningen og altid gøre det sjovt og spændende for hund og fører.


RALLY LYDIGHED FOR SJOV. Pt ingen hold kørende.
Rally lydighed er en super sjov hundesport som tilbyder varierende lydighedsøvelser, hvor hund og fører skal gå en bane igennem, hvor der er opsat forskellige skilte med forskellige øvelser. Hver skilt har en ny øvelse, som fører skal udføre i samarbejde med hunden. Banen er sat op med yderligere forhindringer i form af spring, tunnel og balanceøvelser. En aldeles sjov, underholdende og bestemt udfordrende sport – både for hund og fører.
Rally lydighed er for alle hunde, som kan bare lidt basal lydighed. Er man helt ny inden for lydighed, anbefales det at tage et lydigheds-begynderhold først.
Se en lille film fra et tidligere rallyhold her.1512490_393918934139476_6323301218373400127_n

Rally lydighed
• Styrker relationen mellem hund og ejer, og kontakten bliver endnu stærkere gennem nye og spændende øvelser.
• Vi øger hundens selvstændighed og selvsikkerhed gennem flere udfordrede øvelser.
• Hund og ejer bliver udfordret på den sjove måde – uden de kedelige gentagelser.
• Ny bane med nye skilte og øvelser hver gang.